Kako jednostavno zaštiti WordPress?

01.06.2012 by Wink | Komentari zatvoreni

WordPress je trenutno najpopularnije CMS rješenje i kao takav na udaru je razno raznih loših momaka. Ako ne znate što je WordPress pogledajte naše WordPress stranice kako bi vidjeli sve mogućnosti.

WordPress sam po sebi je dovoljno siguran no nije na odmet poduzeti i neke dodatne korake kako bi dodatno poboljšali tu sigurnost. Vjerojatno već i ptice na grani znaju da prilikom instalacije WordPress-a nikako ne nazivate administratorsko korisničko ime admin jer se upravo to ime nalazi na 1. mjestu brute force pokušaja provale u vašu instalaciju. Laički objašnjeno brute force način je kada se netko pokušava prijaviti u vaš WordPress pokušavajući razne kombinacije lozinki uz korisničko ime admin.

No da se vratimo na bit ovog članka. Nećemo vam objašnjavati u detalje sve mogućnosti zaštite već ćemo vas upoznati sa jednim relativno novim WordPress dodatkom koji se brine za sve to umjesto vas.

Wordfence

Wordfence

Wordfence je po njihovim riječima najbolji WordPress dodatak za sigurnost trenutno dostupan i moramo se složiti sa tom tvrdnjom. Nakon par tjedna testiranja svakako ga preporučamo i vama. Wordfence dolazi u dvije verzije, besplatnoj i plaćenoj. Plaćena verzija se dijeli na 3 razine svaka sa svojim mogućnostima. Usporednu tablicu možete pogledati ovdje.

Vjerujemo da će vam besplatan verzija biti sasvim dovoljna no za malo veće projekte možete razmisliti i o plaćenoj verziji.

Što sve nudi taj famozni Wordfence?

  • Može popraviti zaražene datoteke vaše WordPress instalacije
  • Može vam prikazati što se točno izmijenilo u zaraženim datotekama
  • Konstantno skenira vaše članke, stranice, komentare i dodatke u potrazi za zločestim linkovima
  • Prikazuje vam posjete vašim stranicama u realnom vremenu kako bi mogli pravodobno reagirati na sve moguće prijetnje
  • Pametno prepoznaje posjete ljudi i robota
  • Prikazuje vam detaljne podatke o posjetima uključujući i odakle točno dolaze vaši posjetitelji
  • Obavještava vas na e-mail za svaku anomaliju unutar vaše WordPress instalacije
  • Omogućuje blokadu prijave ako se previše puta upiše krivo korisničko ime ili lozinka.
  • Sve mogućnosti dodatka možete podesiti po vašoj želji
  • I još mnogo toga

Super! Kako mogu instalirati taj dodatak?

Da bi mogli koristiti Wordfence dodatak morate se registrirati na njihovim stranicama i generirati besplatni API ključ koji je važeći za jednu domenu te se ne može ponovno koristiti (1 API = 1 web stranica). U besplatnoj verziji možete generirati beskonačno API ključeva. Nakon što ste pribavili API ključ instalirate Wordfence dodatak unutar vašeg WordPress-a te unesite taj API ključ i to je cijela mudrost. Nakon instalacije možete podesiti postavke po potrebi, a ako vam nešto nije jasno zavirite u dokumentaciju ili potražite pomoć na njihovom forumu.

Komentari su zatvoreni.

I za Vas možemo izraditi ovakav projekt. Bilo da se radi o web stranici, logotipu, banneru ili multimedijalnoj prezentaciji slobodno nas kontaktirajte bez obaveza i zatražite ponudu.